Privātuma Politika | Privacy Policy

Sportslaw.lv paziņojums par sīkdatnēm


Sīkdatnes (cookies) sporta tiesību lapā sportslaw.lv

Mēs esam vietne www.sportslaw.lv un mūsu angļu valodas versija ir ww.sportslaw.lv/ENG

Paziņojums par sīkdatņu izmantošanu


Sīkdatnes sportslaw.lv vietnē

Paziņojuma kopsavilkums:

Vietnē izmantotās sīkdatnes lietotas ar nolūku palīdzēt lietotājam pārvietoties tīmekļa vietnē. Sīkdatnes dod iespēju apkopot anonīmu statistiku, kura tālāk tiek izmantota sniegtā pakalpojuma jeb lapas pieejamības un lietotāja pieredzes uzlabošanai.

Sīkdatņu veidi


Vietnē var būt šādas sīkdatnes:
Sesijas sīkdatnes. Īslaicīgi saglabātas lietotāja ierīcē (datorā, viedtālrunī, planšetē, utt.) tikai saistībā ar informāciju par lietotāja sesiju. Tas nodrošina lietošanas ērtumu un lapas izstrādē izmantoto tehnisko risinājumu darbību.
Sīkdatnes ar derīguma termiņu. Saglabātas lietotāja datorā uz noteiktu laiku, lai atgriežoties konkrētajā vietnē nevajadzētu atkārtoti saņemt to pašu informāciju par izmaiņām. Pēc derīguma termiņa sīkdatne izdzēšas.

Sīkdatņu lietošana


Vietnes lidojumiem.lv vai sportslaw.lv apmeklējuma laikā rodas sesijas sīkdatnes. Pārlūkojot vietni, sīkdatnes īslaicīgi saglabājas lietotāja ierīcē. Ja vietnē ir iespējama autorizācija, tad ar sīkdatni var ērti pārvietoties pa vietni, saglabājot aktīvu autorizāciju. Tas nozīmē, ka tiešais ieguvums no sīkdatnes lietošanas lietotājam ir izslēgta nepieciešamība pēc jebkuras pārlādēšanas atkārtoti ievadīt autorizācijas datus. Sīkdatnes nesaglabājas pēc pārlūka pilnīgas aizvēršanas.

Sīkdatnes ar derīguma termiņu dod iespēju pēc pārlūka aizvēršanas saglabāt ierīces atmiņā atsevišķus uzstādījumus. Tie var būt saistīti ar reģistrēšanos vai ielogošanos. Šo sīkdatņu tiešais ieguvums ir tiem lietotājiem, kas lapā atgriežas. Tas uzlabo vietnes aplūkošanas ērtumu lietotāja atkārtotas pārlūkošanas gadījumā, ierobežojot identiskas vai tādas pašas informācijas vai piekrišanas, kā arī atjauninājumu atkārtotu saņemšanu.

Sīkdatņu derīguma termiņi ir ierobežoti uz laiku. Atslēdzot vai ierobežojot sīkdatnes, lietotājam varētu vajadzēt katru reizi veikt jaunu manuālu lapas aplūkošanas uzstādījumu konfigurēšanu.

Paziņošana par sīkdatnēm un to kontrole

Vietnē sportslaw.lv saite uz paziņojumu par sīkdatnēm ir pieejama sākumlapā, lai informētu par to izmantošanu, kā arī pēc iespējas tiek ievietota arī attiecīgās vietnes sadaļās. Ja tehniski iespējams, ziņojums ir redzams noteiktu laiku vai līdz brīdim, kamēr lietotājs piekrīt sīkdatņu izmantošanai. Ja tehniski ziņojums nav redzams virs vietnes satura, tad paziņojumam jāpiekļūst, klikšķinot uz attiecīgās saites. Katrā vietnē tiek saņemta noprotamā piekrišana. Saites uz sīkdatnēm un konfidencialitātes politika ir ērti ieraugāma vietnes saturā, pārlūkojot vietni no ierīcēm vai pārlūkiem, kas interneta lietotāju vidū uzskatāmi par pietiekami izplatītiem. No sīkdatnēm iegūtā anonīmā informācija par konkrēto vietņu lietotāju iecienītajām ierīcēm vai pārlūkiem var tikt izmantota, lai informāciju par sīkdatnēm padarītu vieglāk pieejamu un saprotamu.

Tiesības izvēlēties vai pieņemt sīkdatnes un iestatīt savus sīkdatņu iestatījumus savā ierīcē ir atkarīgas no attiecīgās vietnes sadaļas tā brīža tehniskā risinājuma, kā arī no izmantotās ierīces vai pārlūka konfigurācijas.

Vietnes sportslaw.lv būvēšanā, vadoties no izstrādes brīdī zināmās un pieejamas informācijas (vadlīnijām) sīkdatņu lietošanas jautājumos, ir izdarīts pieņēmums, ka lietotājs ar lapas atvēršanu izsaka gribu šādos aspektos:

  • visu sīkdatņu akceptēšana,
  • paziņojuma saņemšana par sīkdatnes izdošanu vai sīkdatņu nesaņemšanu vispār.

Izvēloties nesaņemt sīkdatnes vispār, ja attiecīgās lapas tā brīža tehniskais risinājums pieļauj šādu atteikšanos vai lietotājs savas ierīces (pārlūkprogrammas) konfigurācijā (uzstādījumos) to jau ir izdarījis, tad pats lietotājs pieņem un saprot, ka noteiktas vietnes funkcijas nav iespējams nodrošināt un lapas pārlūkošanas pieredz vai ērtums var nesasniegt izstrādes ieceri.

Apzinoties, ka tīmekļa pārlūkprogrammas ir dažādas un atšķirīgas, tāpat kā izmantotās ierīces, sportslaw.lv nevar šajā paziņojumā iekļaut tādu informāciju, kas saistīta ar katru specifisko gadījumu.
Datu valsts inspekcija ir publicējusi informāciju, ka tīmekļa vietnē izmantotās sīkdatnes, ko angļu valodā apzīmē kā “cookies“, ir nelielas teksta datnes, kas tiek nosūtīta uz datoru vai mobilo iekārtu tīmekļa vietnes apmeklēšanās laikā un ko tīmekļa vietne saglabā jūsu datorā vai mobilajā ierīcē, kad jūs atverat vietni. Katrā turpmākajā apmeklējuma reizē sīkdatnes tiek nosūtītas atpakaļ uz izcelsmes mājas lapu vai uz citu mājas lapu, kas atpazīst šo sīkdatni. Sīkdatnes darbojas kā konkrētas mājas lapas atmiņa, ļaujot šai lapai atcerēties Jūsu datoru nākamajās apmeklējuma reizēs, tai skaitā sīkdatnes var atcerēties Jūsu iestādījumus vai uzlabot lietotāja ērtības. Datu valsts inspekcija norāda, ja papildu informāciju par sīkdatnēm, to pārvaldīšanu vai izdzēšanu var iegūt mājaslapā www.aboutcookies.org.

Vietnes sportslaw.lv analītika


Katrā vietnē tiek izmantots atsevišķs Google Analytics rīks, lai informatīvi sekotu apmeklētāju kustībai vietnē un sasniegšanas veidu. Abu vietņu dati netiek sapludināti.

Google Analytics izmantojam, lai iegūtu statistiku par biežāk aplūkoto saturu un pilnveidotu lapu struktūru un saturu. Google sīkdatnes arī sniedz informāciju, vai esat iepriekš apmeklējis vietni, un ļauj sekot statistikai, cik daudz individuālu lietotāju ir vietnei. Google sīkdatnes nevar izmantot personu identificēšanai. Google sīkdatnes lietotas tikai statistikas vajadzībām un vietnes attīstīšanai, kā arī lai pēc iespējas minimizētu lapas atjaunošanas (uzturēšanas) darbu negatīvo iespaidu (piemēram, lai tehniskos darbus, migrāciju, u.tml. pēc iespējas plānotu laikā, kad lietotāju plūsma ir vismazākā, vai atliktu uzturēšanas vai uzlabošanas darbus brīdī, kad lapu aplūko būtisks lietotāju skaits). Tāpat statistika tiek izmantota, lai identificētu iespējamas lapas darbības kļūdas vai trūkumus, lai pieņemtu lēmumus par lapu tehnisko risinājumu pilnveidošanu, uzlabošanu, nomaiņu, koriģēšanu, modifikāciju, utt.

Vietnes izveidei izmantotie rīki, izmitināšanas servera pakalpojuma (hostinga) sniedzējs var piedāvāt papildus statistikas un uzskaites rīkus (plugins) vai datus kā daļu no plašākas pakalpojumu paketes jeb komplekta, kas var uzskaitīt statistiku līdzīgi kā Google analytics. Piemēram, Jetpack drošības rīks vai servera noslodzes uzskaites protokols Awstats, kas vienlaikus arī uzrāda vispārīgus datus no statistikas uzskaites funkcijas, vai tamlīdzīgi. Arī uz šiem rīkiem attiecas tie paši principi par statistikas izmantošanas mērķiem un apjomiem, un vēl aizvien šo rīku izmantošanas rezultātā ar lidojumiem.lv vai sportslaw.lv administratora tiesībām nav iespējama personiska identificēšana. Jebkādi statistikas apkopošanas risinājumi pirms to lietošanas tiks pārbaudīti. Vienlaikus norādām, ka šādu anonīmu statistikas apkopojumu datus attiecīgo risinājumu licenču īpašnieki vai izstrādātāji var glabāt mākoņrisinājumos dažādās atrašanās vietās Eiropas Savienībā, Eiropas Ekonomiskās zonas valstu robežās, vai ārpus tām.

Statistikas datus vai informāciju par sīkdatnēm nepārdodam trešajām pusēm un neizmantojam mārketingam. Nākotnē tomēr anonīma statistika, kas neļautu identificēt lietotājus, vispārīgā veidā varētu tikt publiskota. Šādā gadījumā no lidojumiem.lv vai sportslaw.lv administratora nenotiktu piekļūšana lietotāju ierīcēs esošajām sīkdatnēm vai to mainīšana. Lietotāju informācijas nodošana vai pāreja varētu notikt tikai kā daļa no biznesa vai uzņēmuma pārejas.


Who we are

Our website address is: https://sportslaw.lv/

What personal data we collect and why we collect it

Comments

When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection.

An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Contact forms

Cookies

If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year.

If you visit our login page, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser.

When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select “Remember Me”, your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed.

If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website.

These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Analytics

Who we share your data with

If you request a password reset, your IP address will be included in the reset email.

How long we retain your data

If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue.

For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

Your contact information

Our email for privacy matters is privacy@sportslaw.lv

Additional information

How we protect your data

We use tools and providers that are reliable in our opinion, and we keep all secure, private and confidential, as per the reccomended pratices by specialists that are updated from time to time.


Citu trešo pušu sīkdatnes

Lapas satura bagātināšanā, atkarībā no izvēlētā tehniskā risinājuma, vietnē sportslaw.lv vai lidojumiem.lv var būt trešo pušu sīkdatnes, ciktāl tas saistīts ar attiecīgo saturu. Šādi gadījumi, piemēram, ietver sociālos tīklus vietnēs facebook.com, twitter.com, instagram.com, linkedin.com, utt., vai video straumēšanas pakalpojumus no youtube.com, reklāmu serviss Google Ads, Amazon, u.tml.


Sagatavošanas datums

Šis paziņojums par sīkdatnēm ir apstiprināts 2020.gada 28.maijā.


Saziņai

e-pasts privacy@sportslaw.lv


Atteikties no Google Analytics

Atteikties no Google Analytics sīkdatnēm saistībā ar norādīto statistikas uzskaites mērķi var https://tools.google.com/dlpage/gaoptout


Sīkdatņu iestatījumi

Lai uzzinātu vairāk par sīkdatņu iestatījumu maiņas iespējām, pārbaudiet vienu no šiem:

    pārlūkprogrammas palīdzības sadaļu
    informatīvajā vietnē http://www.whatarecookies.com/ vai https://aboutcookies.org vai https://www.allaboutcookies.org.


Nepārdodam datus

Statistikas datus vai informāciju par sīkdatnēm nepārdodam trešajām pusēm un neizmantojam mārketingam


Kāpēc sīkdatnes?

No sīkdatnēm iegūtā anonīmā informācija par konkrēto vietņu lietotāju iecienītajām ierīcēm vai pārlūkiem var tikt izmantota, lai informāciju par sīkdatnēm padarītu vieglāk pieejamu un saprotamu.

Sportslaw.lv darbojas uz droša savienojuma (https) bāzes. pie Latvijā reģistrēta 3.puses hosting pakalpojumu sniedzēja, kuram uzticas arī lielākās izglītības un citas iestādes valstī.